Ciències

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (557 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
 

¿Cuál es la verdad?
Dicen que el hombre, un día quiso
saber la Verdad
y se la preguntó a Dios.
Dios la escribió en un gran disco de piedra
y vio que era demasiado grande
para que el hombrela comprendiera.
 Pero, respondiendo a su pedido,
arrojó el disco a la Tierra,
el que se rompió en muchos pedazos.
 Cada hombre que recogió uno
fundó una religión, o una Iglesia,
o unafilosofía.
 Por lo cual, todas ellas tienen
una parte de la Verdad,
la que va a estar en manos de la humanidad
en el momento en que todos se unan.
 Mónica Barbagallo

La veritat no està en les coses,sinó en el que diem de les coses. Les coses no són ni veritat ni mentida, simplement són. Perquè qualsevol cosa la podem transformar en veritat o en mentida segons la utilitat que li posem.
Només podemsaber i afirmar que una cosa és mentida si tenim coneixement de la part vertadera d’aquesta. Quan diem un enunciat, aquest, serà tractat segons l’entorn en el què el diguem, ja que cada persona queel senti, segons la realitat que conegui d’aquest enunciat, el tractarà com a vertader o fals.
Per a mi doncs, una cosa no es falsa per manca de veritat, sinó per falta de coneixement sobre larealitat d’aquesta cosa. Per exemple, hi ha pintors que creuen que la veritat només els hi apareix transcrita a la seva obra i, que tot el que no surti dins del seu estudi, forma part de una realitat falsa.Quan anem a un museu i observem un quadre, si anem amb una guia que s’anticipa a la visió personal d’aquest amb una explicació sobre quina va ser la realitat que va transmetre el pintor al quadre, lanostra veritat sobre el quadre, es una veritat artificial, perquè no la hem interpretat nosaltres sols. Jo opino que la veritat varia segons l’origen que hagis tingut sobre aquesta veritat, perquè siuna persona et diu que una cosa es vertadera sense que tu tinguis coneixement d’aquesta, la teva veritat parteix a partir de la de l’altre i per tant ja no és una veritat real sinó artificial,...
tracking img