El caballero de la armadura oxidada

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1278 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Se us presenta la lectura d’aquest llibre com una oportunitat no tan sols de descobrir coses sobre el món del comerç, els mercats, l’obertura dels països a l’exterior i sobre la continua renovació que ha de fer l’empresa, plantejada d’una forma interactiva, sinó que també serà útil a l’hora de més endevant començar a donar forma al projecte d’empresa. Aquesta és la història d’una empresamenorquina que fa negocis a nivell internacional des de fa més de 10 anys. En els seus inicis -ja fa més de 25 anys- tan sols comercialitzava productes de metall destinats a ser venuts com a souvenirs “made in Menorca” en les tendetes petites de tota l’illa (culleretes de decoració, banus...)Realitza el cicle complert del producte des de la producció fins a la comercialització i distribució. El seuproducte és d’alta qualitat perquè les matèries primes usades en el procés de producció són les millors (el ferro l’importa d’alemanya). Però amb el temps va anar expendint-se fins arribar a obrir-se al mercat internacional. El producte estrella i amb el qual s’ha obtingut majors beneficis són les safates que a gran part de països àrabs utiliten per servir el tè. Anys enrere es contaven per dotzenes elcontenidors que exportaven cada setmana, tenint períodes més bons que altres degut a la estacionalitat. Les coses els anaven tant bé que s’havien realment despreocupat una mica de les necessitats que es cobrien i les noves demandes que els seus clients els reclamaven. De manera que sense adonar-se’n van anar perdent quota de mercat sense donar-li major importància, sense investigar i atribuint labaixada a un simple estancament llarg. I es ara quan han reparat que realment des de fa tres o quatre anys les seves vendes cada cop són menors. Això es degut a la introducció del mercat xinès en la comercialització d’aquest producte. La situació actual de l’empresa en qüestió es la següent: té un producte que és bo, té bona qualitat però resulta molt car. Es lamenta de la mala sort que estàvivint i plora perquè tota la seva infraestructura i la immensa inversió feta (ja fa molt temps) està orientada a la producció d’aquest tipus de producte. Després de llegir el llibre i relacionant les idees principals amb aquesta història, pensa en un possible final per la història d’aquesta empresa, donant els arguments que creguis convenients i raonant la resposta.

“El caballero de la armaduraoxidada”

1. Quin és el missatge general que treieu de la lectura d’aquest llibre? Com ho traduïries a l’àmbit del comerç i l’empresa? (2 punt) -El cavaller d’aquesta hitòria pateix per no saber el que és realment important i donar-li la importància que es mereix. Igual que l’empresa i es que un no es pot un despreocupar mai del que volen i esperen les persones que ens mantenen vius. -La continuarecerca, la investigació, la consulta amb els interessats i la comunicació són essencials -La seguretat en un mateix però sense sobrevalorar-se, es la millor arma. -Que la por pel desconegut mou moltes vegades a les persones a ser i a fer coses que

2. Quin significat té l’armadura que porta el cavaller? Quina és la pitjor armadura que una empresa pot vestir i que pot destruir-la? (1 punt) Perel cavaller l’armadura significa que després de molt temps, ja no s’enrecorda de per qui lluitava i a qui volia fer feliz. Per l’empresa, la pitjor armadura és pensar que ja no cal millorar, investigar. Deixar d’escoltar els clients i les seves necessitats. Perquè el client es el més important, qui ralment mana. Qualsevol que fagi estancar-se i acomodar-se en en la situació privilegiada d’aquellmoment.

3. Perquè no es pot treure l’armadura el cavaller? Que passarà si no es consegueix treure l’armadura? (0,5 punt) Perquè al principi no sap com fer-ho. I quan ho sap, veu que requereix un esforç que creu no poder fer. Si no aconsegueix lliurar-se de l’armadura, aquesta l’acabara consumint, destruint.

4. Que ha de fer el cavaller per poder lliurar-se, doncs, de l’armadura que el té...
tracking img