El desprofitament dels aliments

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (667 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
El desaprofitament dels alimentsQuè tirem a les escombraries?


-Tirem al voltant del 33% dels aliments que comprem.
-El 61% del menjar que llencem és rebutjat innecessàriament.
-Eltipus d'aliment evitable que es rebutja en major quantitat és la patata (49% completa i sense tocar). Altres tipus d'aliment comunament rebutjats són rodanxes de pa tallat, pomes, i menjars de carn ipeix.
-El menjar que es compra i es llença a les escombraries sense menjar en major proporció és l'amanida (45%). Altres menjars tirades en grans proporcions inclouen productes de fleca (31%) i fruites(26%).
-Gairebé la meitat (46%) del menjar que es llença innecessàriament es troba en estat fresc, cru o mínimament processat, amb un 27% addicional que ha estat cuinat o preparat d'alguna manera i un20% llest per consumir quan es va comprar . Els aliments amb midó es tiren sovint després d'haver estat preparats (arròs, pasta, patata), el que suggereix que la gent cuina quantitats excessives.-Gairebé un quart de tot el menjar es llença innecessàriament complet o sense obrir. L'aliment que més freqüentment es tira complet són les peces individuals de fruita. Les verdures i productes de flecaes tiren també rutinàriament complets i sense tocar.
- Productes notables que també es tiren complets i sense utilitzar són: raïm, patates, pomes, rodanxes de pa, tomàquets, barres de pa, iogurts iiogurts beguts, salsitxes, xocolata i caramels, talls de bacó, menjars preparats basades en carn ( principalment procedents de cases de menjars i menjars per emportar).
- Com a mínim un 8% de tot elmenjar tirat innecessàriament encara no havia caducat. (begudes, confitures i condiments).

De mitjana, cada un de nosaltres llença 70Kg de menjar útil a l'any (aquest és el pes d'una personamitjana).

    Quant ens costa això?

- El rebuig evitable en menjar es pot valorar en 430 € a l'any per a una llar mitjana.
- El menjar que més ens costa perquè la comprem i posteriorment no mengem...
tracking img