Entrevistas en profundidad

Páginas: 20 (4834 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2010
ENTREVISTEA EN PROFUNDITAT

Antropologia social

El MOVIMENT OCUPA A MOLINS DE REI
Des de la perspectiva institucional

Nerea Cazorla Martínez
Professor: Oriol Beltran

INDEX

1)Plantejament:........................................................................................................ pàg. 2

1.1.Pregunta inicial
1.2.Problemàtica
3. Objectius

2) Metodologia:......................................................................................................... pàg. 2

2.1.Tipus de metodologia
2.2.Tipus d’entrevista

3)Entrevista:............................................................................................................. pàg. 3

Entrevista al regidor de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei

1) Plantejament:

1. Pregunta inicial

A Molins de Rei hi ha moltes cases ocupades. Per què?
Aquest fet ha provocat alguna mena de conflicte?

2. Problemàtica

He pogut veure que al municipi de Molins de Rei hi ha moltes cases ocupades. Aquest fet m’ha ha fet preguntar el per què,ja que, hi ha municipis propers els quals no tenen uns moviments socials (ocupa, esplais, associacions de joves, associacions politiques, etc) tan majoritaris. me centra’t en el moviment ocupa i en si l’existència d’aquest és acceptada per tots els ciutadans de Molins de Rei.

3. Objectius

Generals: Per què hi ha tantes cases ocupades a Molins de Rei?
Hi ha conflicte?Específics: Orígens del moviment ocupa?
Factors socials que fomenten el manteniment del moviment ocupa?
Tipus de relació triangular? (ocupes-Ajuntament-poble)

2) Metodologia:

2.1. Tipus de metodologia

Per a la realització d’aquest treball he utilitzat una metodologia qualitativa que pateix de que, l’autèntic significat dels actors és conegut,privilegiada i primàriament, pels propis actors socials. Partint d’això, me basat en la tècnica de l’entrevista en profunditat.

2.2. Tipus d’entrevista

L’entrevista és no estructurada, ja que no he planificat prèviament les preguntes especifiques per assolir uns objectius concrets. Me plantejat uns àmbits a conèixer, i a mesura que avança l’entrevista he anat formulant les preguntes, en el moment quecreia més adient.
El temps de resposta,doncs no ha estat delimitat però l’entrevista comprenien una franja de una hora a hora i mitja.

El mostreig utilitzat és l’anomena’t Teòric (acumular informació fins que l’entrevistat es repeteixi o no aporti informació important). La tècnica de recollida d’informació és la Lençadora-embut (Recollir informació de més amplia a més concreta i reflexionar-lai analitzar-la després).

3) ENTREVISTA a Enric Franch, regidor de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei.

Per realitzar aquesta entrevista vaig trucar a l’ajuntament i vaig explicar a l’operadora que volia parlar amb el/la responsable del fenómen “okupa” de Molins. La persona del punt d’informació hem va pasar a la secretaria del regidor de la Guardia Urbana i varem concertar una cita.
El diade l’entrevista al arribar a l’ajuntament de Molins i em van fer pujar a la segona planta on estava el seu despatx. Em trobava en un estat d’ànim de nerviosisme pel fet d’entrevistar al regidor de la Guardi Urbana., això em feia pensar que la jerarquia existent, entre ell i jo, suposaria un distancia molt gran que faria sensació de fredor.
Però la cosa va ser molt diferent. Al arribar ell estavaparlant amb un company i em va dir, des de la distancia, - Sóc joc, un segon si us plau. I ens va clicar l’ull. Aquest gest em va donar molta tranquil·litat ja que el vaig sentir com un acte d’apropament, d’igualtat, amabilitat i simpatia.

El seu despatx es trobava a una habitació molt petita de parets blanques adornades amb una fotografia del tot el municipi. Darrera de la taula on es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entrevista a profundidad
  • Entrevistas de profundidad
  • Entrevistas A Profundidad
  • La Entrevista En Profundidad
  • entrevista en profundidad
  • entrevistas profundidad
  • Entrevista a profundidad
  • Entrevista a profundidad.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS