Filosofia I Pedagogia De Fons.

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2013
La filosofia de l'educació i el sistema formatiu
Quin és l'aportació que la pedagogia ha d'oferir per desenvolupar les finalitats educatives concordes a la humanització de les persones enla societat actual?
Per respondre a aquesta pregunta es fa necessari fer un reconeixement al que ha significat la pedagogia i el que ella ha aportat fins ara per poder albirar la sevaaportació en l'actualitat amb visió futurista.
Doncs es forma a l'home d'avui pensant en la seva realització futura, i la pedagogia és l'encarregada de brindar els elements necessaris per aaquest aconsegueixi *internalizar els valors ètics que condueixin a una objectivitat ètica en un món on es presenten diverses situacions de caràcter *amoral, de subjectivisme ètic i relativismeètic que fan molt dany en el procés d'humanització de l'home. Humanització que cada vegada, en la pràctica, es percep més lejana.en conseqüència, correspon a l'educació prendre part activa aaconseguir un desenvolupament realment humà on es posin bases sòlides que permetin a l'educant assumir amb actitud crítica la seva pròpia actuació i la de les persones del seu entorn. Aixòimplica un repte pedagògic ben important, doncs formar persones en la societat actual requereix crear en elles hàbits que condueixin a la virtut, aconseguint el senyoriu de la seva pròpiavida realitzant-se en la plenitud de la llibertat com a expressió d'una de les dimensions innegables en l'ésser humà (*Altarejos *et al, 2004)
La utopia obre a la pedagogia l'accés alsterritoris del canvi, permetent-li moure's còmodament entre vincles i possibilitat: els horitzons del no encara als quals orientar tota intervenció formativa. La pedagogia i l'educació, per laseva banda, creen les seves condicions teòriques i operatives que permeten a la utopia sortir de la dimensió purament fantàstica i accedir als territoris del concret (*Frabboni i Pinto, 2006 )
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia y pedagogia
  • Pedagogia y filosofia
  • Filosofia y pedagogia
  • pedagogía y filosofía
  • Filosofia y pedagogia
  • FILOSOFÍA Y PEDAGOGÍA
  • Filosofia I
  • Filosofia i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS