Gracia

Páginas: 7 (1733 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2010
Per a preparar aquest preprojecte, vaig pensar en fer algun producte en el que realment m’hi pogués implicar i sabés de què parlava. Tenia clar que un bona opció seria escollir un producte inexistent i crear-lo de manera que, malgrat les dificultats, algun dia pogués ser un producte de turisme cultural real. La manera més fàcil d’arribar a fer un producte “creïble” era fer-lo sobre un llocconegut per mi i, quin lloc millor que el meu barri... Gràcia!
Així doncs, em vaig posar a pensar en una nova ruta (ja que ja n’existeixen moltes!) que fos cultural i, alhora, fos original i diferent de la resta. Calia fer una ruta on, sense visitar el Park Güell i la Pedrera, fos atractiva tant per als turistes com pels que vivim al barri.
I amb aquesta base va néixer el que he anomenat:
Gràcia, deFuster a Fuster
Per començar faré una breu introducció per la gent que no conegui el barri dient que Gràcia és completament diferent a la resta de barris de la ciutat de Barcelona. Gràcia va ser un poble independent fins a finals del segle XIX i inclús en l’actualitat la seva comunitat és petita i tancada. La gent del barri està molt orgullosa de les seves arrel i no diuen “sóc de Barcelona”,sinó diuen “sóc de Gràcia”.
La zona està poblada d’artistes i multituds bohèmies i compta amb una gran concentració de restaurants internacionals. No obstant això, malgrat la seva naturalesa moderna, Gràcia és alhora un barri molt tradicional amb una nombrosa població de gent gran. Això crea una barreja estranya i divertida que fa sigui un lloc especial per a asseure-s’hi i gaudir veient passar lagent.
Gràcia és també molt conegut per les seves festes que es celebren a partir del 15 d’agost. Durant una setmana els carrers competeixen per la decoració (i s’ho prenen molt seriosament!). Generalment els resultat són espectaculars i per la nit el barri s’omple de balls i música en viu de tot tipus.
Potser que una població tan moderna sigui un xic intimidant (hi ha molts piercings,tatuatges,...) però, en general, el barri és bastant segur i tranquil ja que està lluny del centre de la ciutat. Una altre bona opció és la d’anar de compres pel barri, ja que a Gràcia pots trobar des de boutiques artístiques com botigues i comerços tradicionals.
I és per tots aquests motius pels que proposo una ruta pel barri de Gràcia on es reflecteixi el dia a dia i la realitat dels veïns del barri. Icom a peculiaritat diré que, per tal que sigui més còmode, la ruta ha estat dissenyada per fer-la caminant i de baixada!
La meva proposta per aquest preprojecte és d’uns 4,5 Km (des de la Plaça Lesseps fins als Jarinets de Gràcia) aproximadament de recorregut on es recullen les principals impressions del barri, passant per les seves places més característiques, així como pels seus dos mercats mésemblemàtics i algunes botigues i comerços més distintius i originals començant per la Biblioteca Jaume Fuster i acabant per l’Hotel Casa Fuster.
Així doncs, la ruta per ordre de visita seria:
• La Biblioteca Jaume Fuster és un imponent i lluminós edifici dissenyat per Josep Llinàs i Joan Vera que es troba a la Plaça Lesseps. És una de les biblioteques més grans i modernes de la ciutat. Té 5.026metres quadrats de superfície i va ser guardonat amb el premis FAD d’arquitectura l’any 2006 (el guardó més prestigiós en arquitectura dels que es concedeixen a l’Estat).
• El Mercat de la Llibertat, construït l’any 1888, és d’estil modernista. És una institució del barri de Gràcia, i està situat prop de l’altre gran mercat del barri: l’Abeceria central un dels més antics de la ciutat i moltapreciat pels veïns del barri.
• Plaça del Nord: és una de les més significatives del barri. Es va urbanitzar l’any 1851, quan Gràcia encara era una vila independent de la ciutat de Barcelona i per tal de recordar-ho, encara avui conserva la seva font on es pot veure un lliri dins d’una el•lipsis emmarcada per dues branques de lleuré. A la plaça també hi ha l’edifici dels Lluïsos de Gràcia, una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gracias
  • la gracia
  • :) gracias
  • Gracia
  • Gracias
  • Gracias
  • gracias
  • La gracia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS