Informe psicologia evolutiva

Páginas: 27 (6538 palabras) Publicado: 5 de enero de 2011
ÍNDEX

1. Introducció
1. Objectius del treball
2. Característiques bàsiques personals del infant i del seu entorn

2. Observacions
1. Registre narratiu de la situació observada i de la interpretació

3. Conclusions finals
1. Conclusions referents a les observacions fetes al infant
2. Comentaris sobre les pràctiques

4. Fonts consultades

5.Annexes
1. Autoavaluació
2. Material utilitzat

INTRODUCCIÓ

1. OBJECTIUS DEL TREBALL

El nostre propòsit en aquest treball ha estat avaluar a una nena de tres anys i sis mesos d’etat amb la finalitat d’observar els seus processos psicomotrius, comunicatius i cognitius i, a més, comparar les capacitats que ha de tenir un infant, en la teoria, en la seva franja d’edat amb lescapacitats que té l’Alba, la nena que ha col·laborat en el nostre treball.

Hem realitzat diferents filmacions amb la finalitat d’observar-la i hem realitzat planificacions de cada filmació (psicomotricitat, llenguatge i cognició) amb les diferents activitats que hem proposat per ella, el que volíem observar i les conclusions que hem extret desprès d’observar-la.
També, hem realitzat unaexposició del treball de cognició per compartir-la amb els nostres companys i, finalment, un treball on posem de manifest tot el que hem anat observant durant les pràctiques i també ho hem relacionat amb la teoria treballada a classe.

2. CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES PERSONALS DE L’INFANT I DEL SEU ENTORN

L’Alba és una nena de tres anys i sis mesos d’edat amb un comportament de cara als demésgeneralment vergonyós, ho hem comprovat a l’hora d’intentar guanyar-nos la seva participació. L’avantatge que hem trobat ha estat que agafa confiança ràpidament i, a més, que la seva germana col·labora en el grup de treball, de manera que al tenir un integrant del grup conegut la nena ha confiat més fàcilment en nosaltres.
També hem pogut veure que té un caràcter afectuós i que és molt juganera, ja queli agradava participar amb nosaltres i es divertia. Gràcies a les informacions aportades per la mare hem pogut saber que l’Alba va començar a parlar als sis mesos (paraules com tata, mama, papa,...) i que va aprendre a caminar quan tenia un any.

L’entorn familiar de l’Alba, compost pels seus pares, la seva germana de dinou anys i la seva mascota (una gossa), segons les nostres observacions, hempogut veure que és un ambient tranquil i familiar. Hem vist que l’Alba té espais personals com la seva habitació i una caseta al pati per poder jugar i desenvolupar les seves capacitats.
OBSERVACIONS

2.1. REGISTRE NARRATIU DE LA SITUACIÓ OBSERVADA I DE LA INTERPRETACIÓ

PSICOMOTRICITAT:
En les diferents activitats que hem realitzat per avaluar la psicomotricitat de l’Alba, hem observatdiferents aspectes:
- En l’activitat d’Encertar la pilota, l’Alba ha d’encertar una pilota dintre d’una caixa situada aproximadament a 2-3 metres, delimitem l’espai amb un full blanc, on te que ficar-se per llençar.

Amb aquesta tasca el que volem avaluar principalment és la coordinació de les parts del cos alhora de realitzar el moviment i la lateralitat. Però també ens interessatreballar altres objectius com adquirir domini corporal estàtic (equilibri, coordinació viso-motriu, coordinació general), progressar en el domini i el coneixement del seu cos. Respecte a l’actitud, volem que l’Alba adquireixi una actitud col·laboradora respecte al joc, que gaudeixi i expressi els sentiments que li produeixin les situacions que es presentin.

Primer col·loca el peu dret perdavant del cos, i mentre mira la caixa on ha d’apuntar, llença la pilota amb la ma dreta i incorpora el seu cos cap endavant. Al principi, l’Alba no encerta cap pilota, però al cap d’uns intents ho aconsegueix, a partir d’aquí la encerta la majoria de vegades, en total podríem dir que un 50% de les vegades que llença.

Hem observat que la lateralitat de l’Alba és la dreta ja que quan la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia evolutiva, informe final
  • Informe psicologia evolutiva
  • informe de psicologia evolutiva
  • Psicologia evolutiva
  • La Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • psicologia evolutiva
  • Psicologia Evolutiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS