Júlia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (936 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 28 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
GUIÓ PER A COMENTAR UNA NOVEL·LA (OPCIÓ DE LECTURES)

-FITXA TÈCNICA:

·Autor: SIMÓ, Isabel-Clara

·Títol: Júlia

·Editorial: Bromera

·Col·lecció: Esguard

·Lloc i data de publicació:Alcoi, 2003

-TEMA:

La vida d’una jove anomenada Júlia, durant temps de revolucions i disputes.

-ARGUMENT:

Júlia és una jove obrera molt bonica i neta, que viu sola amb sa mare, la quàlabusa de la beguda alcohòlica i és tractada de bruixa per la seva actitud i les coses que hi fa. No té pare, doncs va morir complint condemna per matar a Pelletes, antic alcalde d’Alcoi, quan Júlia tansols era una xiqueta. Però la noia mai deixa de preguntar per son pare per saber més bé què va passar amb ell i per quin motiu va morir, quina ideología tenía, i tot sobre la seva vida, ja quel’estimava molt.
La protagonista, quan era obrera, tenia un nòvio que li deien Rafelet, que era obrer també i no tenía molt que oferir-li, a part d’el seu amor, que no era poc.
Però per diversos motius com sónl’economia que hi havía en l’època i la situació que es vivía, o els diners que tenia l’amo de la fàbrica on treballava, Josep Romeu, la van portar a casar-se amb aquest, en part també obligada persa mare i per l’amo mateix, sense sentir ninguna mena d’amor ni desig cap a ell.
Aquest casament es va fer quan encara no feia un any que havia mort la dona de Josep Romeu, la Cecília. Aquests dos, esconeixíes des que eren petits.
El fet de casar-se amb l’amo, va canviar totalment la vida de la Júlia, sobretot la seva mentalitat, ja que de ser una noia sense cap maldat va passar a ser una donaque presumia dels seus diners excesivament, i fins i tot abusava del seu home (sobre aquest tema).
Un día, quan ja tenía al voltant d’uns quaranta anys i ja s’havia quedat sense home, va decidirrevisar el calaix d’aquest i hi va trobar un document que havía escrit la senyora Dolors, la mare de Cecília, que estava sense poder menejar-se gaire i a dintre del llit per una malaltia que havía...
tracking img