La clase (pelicula)

Páginas: 6 (1485 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2010
INTRODUCCIÓ:

François i els altres professors es preparen per enfrontar-se a un nou curs en un institut situat en un barri conflictiu de França.
Plens de bones intencions, desitjosos d'aportar la millor educació als seus alumnes, s'armen contra el desànim.
Però les cultures i actituds dels alumnes s’enfronten a diari dins l’aula
Per molt divertits i estimulants que siguin els adolescents,els seus comportaments poden acabar amb les ganes d’ensenyar dels professors, que no veuen cap resultat positiu dins les classes que donen.

La tremenda franquesa de François sorprèn als seus alumnes, però el seu estricte sentit de l'ètica trontolla quan els joves comencen a no acceptar els seus mètodes.

1.- Fes un breu anàlisi de les principals problemàtiques que hi has observat (socials,culturals, educatives...

Les principals problemàtiques socials són les actituds negatives dels alumnes i les conductes agressives que tenen entre ells i això comporta molt poc respecte entre les seves opinions i creences, també tenen baixa autoestima i això els comporta per tan la poca tolerància a la frustració.
Cal dir també que molts d’aquests noies/es tenen una família desestructurada
Lesculturals són que dins la mateixa classe hi ha cultures molt diferents i per tant moltes maneres de pensar i fer.
La llengua també es una problemàtica que s’observa clarament a la pel·lícula.
Les educatives penso que són el vocabulari que utilitzen aquests nois, és pobre i no massa adequat, la disciplina que tenen es poc correcta, el respecte cap als professors i no saben quins són els límits.2.- Al llarg del film s’observen diferents tipus de problemàtiques dins l’ aula. Per què creus que es donen?

Crec que aquestes problemàtiques és donen perquè és una classe amb moltes cultures diverses i això comporta que hi hagin moltes maneres de pensar, d’actuar de veure la vida...
Penso també que els professors no tenen una visió positiva sobre els alumnes, estan desmotivats perquè veuenque no poden controlar les reaccions dels alumnes i que les seves expectatives no es compleixen.

3.- A la pel·lícula es veu un professor en un estat d’ extrema desesperació, que es el que el fa arribar a aquest estat?. Analitza el seu discurs.

El que el fa arribar en aquest estat es que malgrat hagi passat una bona part del curs veu que els seus alumnes no han millorat en la seva conducta ique òbviament no han assolit cap dels seus objectius, això fa que es senti frustrat.
En el moment que ell veu que no pot més explota, i explica exaltat i desanimat a tots els professors el que està sentint, ell creu que la seva feina estar sent inútil, es plateja deixar de donar classes i fins i tot abandonar el centre. Cal dir que aquest professor té una actitud força negativa cap als alumnes, ellno creu que mai facin res de bo ni dins ni fora del centre.

4.- Com son les relacions entre els diferents docents. Com valoren aquests la feina?

Crec que entre els professors hi ha poca cohesió, tots van molt a la seva, no veuen que la seva feina doni algun fruit, es a dir creuen que tot el que estan fent es temps perdut, això fa que es desanimin i es sentin impotents.
Intenten buscarsolucions per a poder solucionar els problemes, però mai troben l’adequada i quan els passa això el que fan és parlar de temes menys importants, que no estiguin relacionats amb l’alumnat com pot ser la màquina del cafè.
En aquest centre penso que tampoc reben gaire suport per part de les respectives famílies, i això també ho fa més difícil.

5.- Quina visió en tenen de l’alumnat?. Quinesestratègies es plantegen per aconseguir que aprenguin?

Els professors penso que tenen una visió molt negativa, no creuen en els seus alumnes, i això fa que no puguin veure quines són les capacitats de cada un d’ells per tal de potenciar-les. Cal dir que només observen als alumnes que són més problemàtics, els que no tenen una conducta adequada i no fan res per millorar-la.
Els professors creuen que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La película "la clase"
  • Película la clase
  • Pelicula: la clase
  • Película La Clase
  • Analisis de la pelicula frente a clases
  • Reporte Película La Clase
  • Analisis de la pelicula frente a clase
  • informe enfrente de la clase pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS