Libros

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (590 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 21 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
[pic]

Consells d’estalvi d’aigua

En el servei:

- Pren dutxes de cinc minuts en lloc de banys, pots estalviar fins a 80 litres en cada dutxa.

- La instal·lació d'un cap de dutxa de fluxreduït pot suposar un estalvi d'un 50% i fins i tot superior.

- Els nous models de cisternes de baix consum usen 7,3 litre per desarga en lloc de 27 o 30 litres.

- Llençar de la cadena la meitatde les vegades que habitualment ho fas pot suposar un estalvi de fins a 55 litres diaris.

- No s’ha d'utilitzar el vàter com paperera, així pots estalviar fins a 55 litres per dia.

- Quan etrentis les dents, utilitza un got d'aigua en lloc de tenir obert l'aixeta. Això pot estalr 14 litres d'aigua.

A la cuina:

- Quan rentis els plats a mà, fes-lo en un recipient ple d'aigua en llocde tenir l'aixeta oberta. Això pot suposar un estalvi de fins a 115 litres d'aigua cada vegada.

- Si utilitzes un rentavaixella, espera que estigui complet per a engegar-lo i programa cicles curts.Pot estalviar entre 45 i 50 litres per cada cicle no utilitzat

- Compra una rentadora nova amb programes de rentat de baix consum d'aigua, amb selector de càrrega i controlador de nivell d'aigua.Pots deixar de gastar fins a 135 litres per rentat.

LES TRES “R”

Reutilitzar:

Reutilitzar és l'acció de tornar a utilitzar els béns o productes. La utilitat pot venir per a l'usuari mitjançantuna acció de millora o restauració, o sense modificar el producte si és útil per a un nou usuari. Al contribuir a la reducció de producció de nous béns que demandin recursos naturals i energia, esconsidera que la reutilització contribueix a millorar el medi ambient. Reutilitzar és donar nou ús a un bé o producte, per exemple un ordinador portàtil, una vegada retirat, pot convertir-se en unamàquina d'escacs.

El reciclatge de materials:

El cartró i els diaris reciclats poden convertir-se en caixes, articles de papereria, mocadors, tovallons,tovallons, per exemple. El plàstic reciclat...