Metodes pac 2 uoc

Páginas: 24 (5781 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2011
Mètodes d’investigació en educació (aula 2)
PAC 2
Anàlisi del vídeo/CD “Catalans també” | |Gemma González Méndez

|1.- Transcriure un enregistrament anecdòtic i un full resum de visita. L’enregistrament anecdòtic ha de ser de la cantada del |
|grup musical de l’Associació Vallès Sense Fronteres. El full resum també ha d’estar relacionat amb aquesta escena. |

M’han agradatmolt els testimonis de Mounir El Yaagubi, de Juan Caros Lee Rodríguez, Joko Cham, de Fathiha Benhammou, Lluís Kao Jang de Pli Faye, de Selima Fofana, Lamin Cham, etc... penso que són molt interessants i que es tindria que tenir més en compte les opinions i sentiments de les persones que conviuen o intenten conviure a Catalunya.

ENREGISTRAMENT ANECDÒTIC
Data:
Dijous 13 de Novembre del 2008.Font:
Material audiovisual, Vídeo, 30 minuts de TV3. “Catalans, també”
Escena:
Cantada del grup musical de l’Associació Vallès Sense Fronteres.
Minut 21.25 segons
Lloc:
Plaça del Monestir de Sant Cugat on els diumenges al matí aplega activitats culturals, es celebra la benedicció de la bandera, uns nens han fet la comunió, ballen sardanes i organitzacions no governamentals instal·len les sevesparades.
Personatges:
Fathiha Benhammou, nascuda al Marroc i el seu germà Hamid son membres de Vallés Sense Fronteres i acudeixen a la plaça del Monestir a promoure la cultura a on pertanyen consolidant-la amb la seva cultura, la catalana, ensenyant així a conviure i respectar les demés cultures als ciutadans de Sant Cugat.
Ambient físic:
Plaça del Monestir de Sant Cugat
Interaccions socialsque es produeixen:
La gent de poble es relaciona amb els joves
Activitats que es realitzen:
Transcripció de narrador:
“Vallès Sense Fronteres pretén mobilitzar a la gent per ajudar als nous immigrants a vèncer les barreres legals culturals d’idioma i de prejudicis en la que es troben”
Es veu a gent participant i parlant entre ells barallats a la plaça.
Transcripció:
Es veu i s’escolta aun grup musical amb vestits típics del Marroc on es toquen instruments com la Darbuka, Yembees, dues guitarres, flauta, etc. El grup està compost per dues noies que canten i una toca la flauta i quatre homes que toquen els demés instruments i acompanyen amb algunes veus.
Es veu a molta gent escoltant, nens al terra asseguts molt atents i a Hamid amb un paper on es pot llegir “Vallés senseFronteres, aportacions”
- narrador -
“Gent d’origen marroquí i d’origen català de Vallés Sense Fronteres, han creat un grup musical i canten cançons tradicionals catalanes, castellanes i àrabs”
“La diversitat cultural no es un problema si no tot el contrari”
Continuen cantant altra cançó i la gent els acompanya cantant.
- narrador -
“Com altres països europeus, Catalunya s’encamina cap a unasocietat més pluriètnica i pluricultural, fa temps que Catalunya rep immigrants, n’ha collit ja tres milions en aquest segle, l’única diferencia es que ara en comencen a arribar d’altres colors”
Es veuen a nens i nenes vestits amb vestimentes típiques de Catalunya i del Marroc i van ballant, parlant i escoltant la musica del grup de Vallés Sense Fronteres.
- narrador -
“Diumenge, davant del Monestira Sant Cugat, les musiques i les cultures es barregen”
Es veu la plaça del Monestir amb la gent del poble i taules d’entitats.
- Hamid Benhammou, ascendencia Marroquina -
(l’entrevista es dona com a una aula ja que darrera hi ha una pissarra i està ell sol, es troba centrat, pensatiu i reflexiu. Vesteix una camisa, cabell arrissat pell morena, parla català. Estudia Filologia àrab)“...Coneixes dues cultures i ja et dic, en ves d’un benefici, poder triar, entre el que son les cultures, poder triar, lo mes bo d’una.. lo mes... el que tu penses que es bo d’una i el que tu penses que es bo d’una altra i fer una barreja...”
- Lamin Cahm, nascut a Gàmbia -
(l’entrevista es dona en una sala on hi ha figures que sembla que pertanyin a Africa, es troba ell sol, es veu tranquil i somrient....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodes pac 4 uoc
  • Metodes pac 3 uoc
  • Metodes pac 3 uoc
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 2 uoc economia
  • Dinamiques de grup pac 2 uoc
  • Educacio especial pac 2 uoc
  • PAC 2. Metodes de Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS