Plató, teetet

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (282 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
El text escrit per Plató fa referència al pensament que tenia Sòcrates sobre el mètode socràtic i les seves dues fases per les que esregeix: la ironia i la maièutica.
En la primera part del text tracta la segona fase, la maièutica, i el que fa és un símil entre ell i lesllevadores, el treball de la seva mare. Es compara amb elles, perquè elles el que fan es criar als nens petits fins que es fan grans, mentre que ellel que fa és criar només als homes i fer-los créixer en ànima i no pas en la part física.
Tot seguit, diu que la cosa mes gran de l’artconsisteix em verificar si allò que aprèn el jove es nomes pura aparença i mentida.
Després, en la segona part del text, tracta la primera partdel procés: la ironia.
En aquesta part el que fa es a partir de la similitud amb les llevadores, diu que ell no es pas un gran savi i no ho saptot i això fa que les persones el critiquin. En realitat el que ell fa es plantejar preguntes als altres per arribar a que es contradiguin iaixí demostrar que, aquesta altra persona, no es el més llest i el més savi, sinó que es una persona normal i corrent. També ell no esmanifestar-se sobre cap cosa en concret, que això, segons ells es un dels motius en que la gent te la raó en criticar-li.
En conclusió, el texttracta sobre les dues fases del mètode socràtic en les que Sòcrates les explica amb una similitud amb el treball de la seva mare, les llevadores.