resum

Páginas: 13 (3055 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014















Joan Camprubí
1.El rei Xahriar el seu germà Xah Zaman i Xahrasad, la filla del visir
Eren dos germans xahriar, el gran que governava les terres de l’Índia i la Xina i Xah Zaman, el petit i rei de Samarcanda. Xahriar trobava a faltar al seu germà petit i el va convidar a casa seu. Xah Zaman va acceptar la invitació i enmig del viatge va veure que s’havia descuidata palau el robi que li volia regalar al seu germà. Ell sol va marxar a la nit per agafar la pedra, però quan va arribar a la seva cambra es va trobar la seva dona al llit amb un esclau negre i els va matar. Va agafar la pedra i va tornar al campament molt trist. Quan van arribar al regne de Xahriar tot estava a punt i els van rebre amb un gran banquet. Xahriar no parava dexplicar coses però XahZaman no podia parar de pensar en la seva dona. Xahriar va veure que el seu germà no estava bé i el va convidar a anar de cacera per tal d’animar-lo però Xah Zaman si va negar i hi va anar nomes Xahriar. Al vespre Xah Zaman va treure el cap per la finestra i va veure a la dona del seu germà amb un es clau negre i altres esclaus fen l’amor al pati. Es va sentir aliviat en veure que la desgracia delseu germà era mes gran que la seva i es va començar a trobar més bé. Quan Xahriar va tornar li va demanar k com era h ja es trobava tan bé i Xah Zaman li va explicar tot i van decidir marxar de la ciutat. Es van parar en un oasi i al cap de poca estina v aparèixer un geni amb una caixa. Ells espantats es van enfilar a una palmera. El geni es va posar a dormir i de la caixa va sortir una donzellaamb molts braçalets i els i va demanar que els hi passava. Ells li van explicar tot i ella els ii va dir que cada braçalet que portava era un home que l’havia seduït i el geni encara no ho sabia. Contens de veure que el gani tenia una desgracia més gran que la seva van tornar a palau. Xahriar va decidir que cada dia faria l’amor amb una noia verge diferent i que al mati la mataria. Al cap d’untemps quen ja no quedaven gaires noien el visir va portar a la seva filla davant el rei i un cop van haver fet l’amor la filla del visir li va explicar una historia.

2.El pescador i el geni
Era una vegada un pobre pescador que nomes tirava la canya tres cops al dia. La primera va treure una gerra plena de sorra, la segona un burro mort i la tercera, ja desesperat va treure un flascó d’aram quepel pes semblava ple. El va obrir i va sortir un geni molt gros que li va dir: com que mas salvat et mataré però et deixaré triar la manera que vulguis morir. El pobre pescador mort de por va suplicar que no el mates però quan va veure que no tenia res a fer es va posar a pensar i li va dir a el geni: tu ets massa gran per haver sortit d’aquí dintre jo no em crec que puguis fer això. El geni ofèses va posar a dintre el flascó una altre vegada i quan va ser a dins el pescador el va tancar. El pescador li va dir que el tiraria a el mer un altre cop però el geni li va suplicar que no i liv dir que el compensaria. Ens ha passat com el rei Iunan i el savi Ruian va dir el pescador.

3.La historia del savi Ruian explicada pel pescador
Era un rei malalt de lepra que ningú sabia com curar-lo.Quan el savi Ruian es va adonar d’això va crear un ungüent que va posar a un pal per jugal al polo. I l’endemà al mati va anar a veure al rei i li va dir que per curar-se havia de jugar al polo amb aquell pal fins que tingues tot el cos ple de suor. El rei ho va fer i l’andema al mati ja estava curat. El rei i el savi es van fer molt amics i un visir es va posar gelós. I li va dir a el rei que nohi confiés. Llavors el rei li va explicar la historia del rei Sindbad i el falcó.

4.El rei Sandbad i el falcó
Diuen que ja fa temps un rei persa tenia un falcó que se l’estimava molt. Un dia van anar a caçar i quan estaven perseguint una gasela van trobar un arbre que li queia un reig d’un líquid, el rei va treure un got, el va omplir i quan se l’anava a veure el falco li va tirar al terra,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS