sociologia

Páginas: 4 (860 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
Ques es la Sociologia?
La sociologia és la ciència del fet social i especialment la ciència de la societat humana. La sociologia estudia els processos i les regles socials que governen lesinteraccions entre les persones, no només com a individus, sino també com a membres de grups, associacions i institucions amb una determinada ideologia.

Quins temes estudia la Sociologia?
-El cos humà-Les diferents edats de l'home
-Comportament col·lectiu
-Conflicte
-Cultura i arts
-Desviació
-Economia
-Sociologia de l'educació
-Emocions
-Relacions interpersonals
-Sociologia feminista-Coneixement i ciència
-Política
-Religió
-Grups i moviments socials
-Sociobiologia

Karl Marx
Karl Heinrich Marx (Trèveris, 1818 – Londres, 1883) va ser un filòsof,economista polític ,sociòleg i revolucionari alemany. Marx va tractar una gran varietat de temes i és conegut, sobretot, per la seva anàlisi de la Història en termes de lluita de classes, resumida en l'encapçalament delManifest Comunista. Marx va ser el pare teòric del Socialisme marxista i del comunisme és considerat una figura històrica clau per a entendre la societat i la política contemporània.
FriedrichEngels
(Barmen, 28 de novembre de 1820 - Londres, 5 d'agost de 1895) fou un filòsof socialista alemany i co-fundador, conjuntament amb Karl Marx, de la teoria del comunisme modern.
Nasqué dins d'unafamília d'idees liberals moderades.

Maximilian Weber
Maximilian Weber (Erfurt, 21 d'abril de 1864 – Munic, 14 de juny de 1920) va ser un sociòleg, politòleg, filòsof, economista i jurista alemany. El1882 començà els seus estudis de dret a la Universitat de Heidelberg. Es va fer càrrec de la redacció d'una de les primeres revistes dedicades a la sociologia.

Vilfredo pareto
Vilfredo pareto hadestacat per ser un dels primers científics en aplicar el mètode matemàtic a la teoria econòmica i a la sociologia. El seu ideari polític exigia el govern d'una elit, cosa que va propiciar que acabés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS