Verde

Páginas: 7 (1675 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
Inleiding


Wij hebben als groep voor dit onderwerp gekozen omdat wij het heel erg vinden dat er nog steeds veel dierenmishandeling in onze wereld voorkomt en wij willen de lezer van ons werkstuk hierover meer kunnen informeren.

Wat verstaan wij onder dierenmishandeling?
Dierenmishandeling gebeurt wanneer iemand opzettelijk schade toebrengt aan een dier of als een persoon moedwillig eendier ontneemt van voedsel, water of noodzakelijke medische zorg.

De hoofdvraag luidt: Waarom is er veel dierenmishandeling?

De deelvragen zijn als volgt:
- Wat is het verband tussen dierenmishandeling en kind- en vrouwenmishandeling?

- Wat voor kenmerken zijn er te herkennen bij een mishandeld dier?

- Welke verschillende soorten mishandelingen zijn er?

- Wat kan ergedaan worden tegen dieren mishandeling?








Hoofdstuk 1.
Wat is het verband tussen dierenmishandeling en kind- en vrouwenmishandeling?

Vaak is het zo dat als iemand een vrouw of kind mishandeld, die persoon dan ook het risico loopt dat hij of zij een dier gaat mishandelen.
Het gaat voornamelijk om het uitoefenen van geweld op iemand of iets dat minder sterk is of zichzelf nietvolledig kan verdedigen tegen de mishandelaar.

Het verband kan op verschillende manier ontstaan.

Een kind dat het mishandeling van een vrouw meemaakt kan later het zelfde overnemen. Ook is de mogelijkheid dan groter dat het kind aan dierenmishandeling gaat doen.

Mensen die zelf mishandeld worden kunnen ook hun frustraties gaan uiten door dierenmishandeling.

Iemand die een vrouw of kindmishandeld zal voor die zelfde redenen ook een dier gaan mishandelen.

In de afgelopen jaren heeft een sterke verbinding is gedocumenteerd koppelen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Uit een New Jersey studie bleek dat in 88 procent van de gezinnen waar er sprake was van fysieke mishandeling van kinderen, waren er ook verslagen van dierenmishandeling. In Wisconsin, mishandelde vrouwen isgebleken dat in vier van de vijf gevallen was gewelddadige partners ook gewelddadig zijn in de richting van huisdieren of vee. De National Coalition Against Domestic Violence voerde zijn eigen studie waarin 85,4 procent van de vrouwen en 63,0 procent van de kinderen gemelde incidenten van gezelschapsdieren misbruik na aankomst op huiselijk geweld schuilplaatsen. De Chicago Police Department'sDomestic Violence Program nam een kijkje bij de criminele geschiedenis van de bestrijding van dier / dieren mishandeling arrestanten voor 2000-2001 en stelde vast dat ongeveer 30 procent had huiselijk geweld heffingen op hun platen. Er is legitiem bewijs dat de personen die betrokken zijn bij geweld tegen dieren een gevaar opleveren voor het publiek dat moet worden aangepakt. Opzettelijkedierenmishandeling wordt vaak gezien in combinatie met andere ernstige misdaden met inbegrip van drugs overtredingen, groep activiteit, wapens overtredingen, seksueel geweld en huiselijk geweld- en kan een van de meest zichtbare onderdelen van een hele geschiedenis van agressief of asociaal gedrag.

[pic]



Hoofdstuk 2.
Wat voor kenmerken zijn er te herkennen bij een mishandeld dier?

Het herkennenvan mishandeling is simpel, toch? Niet helemaal, zeggen ASPCA deskundigen. Agressieve, schuwe of angstig gedrag vertelt niet altijd het hele verhaal. Dieren kunnen timide blijken te zijn of bang voor vele andere redenen dan misbruik.

“Het is bijna onmogelijk om conclusies te trekken gebaseerd op het gedrag van een dier alleen” zegt de ASPCA Animal Behavior Center’s Kristen Collins, CPDT. “ Debeste manier om te ontdekken of er sprake is van dieren mishandeling is om het dier te onderzoeken en om zijn omgeving te onderzoeken”.

Als een dier mishandeld wordt kan je aan de volgende herkennen:
Fysieke kenmerken:

• Kraag zo strak dat het heeft geleid tot een nek wond of is verankerd in de nek van het huisdier

• Open wonden, tekenen van meerdere genezen wonden of een lopende letsel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nose la verdad
  • La Verdad
  • verde
  • verde
  • que es la verdad
  • La Verdad
  • Verde
  • La verdad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS