Bases de la dieta equilibrada

Páginas: 4 (877 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2010
ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA

DEFINICIÓ
Una alimentació equilibrada i saludable és aquella que fa possible que la persona tingui un bon estat de salut i que li permeti fer o desenvolupar les sevesactivitats diàries i quotidianes de manera normal . Per tant, es tracta d’aquella selecció d’aliments que t’aporta l’energia suficient i satisfà les necessitats de tots els nutrients essencials. Però amés a més, ha d’adaptar-se als teus gustos i costums.

Per realitzar una dieta equilibrada que aporti tots els nutrients en les quantitats adequades es imprescindible conèixer els aliments, que són quiels contenen. Es important ressaltar que cap aliment conté tots els nutrients i que, exceptuant alguns aliments com l’oli i el sucre de taula (sacarosa), no hi ha aliments purs que continguin tansols un nutrient. Per això, la dietètica surt de la necessitat de combinar els aliments de manera que es pugui aconseguir un aport de tots els nutrients en la quantitat adequada per a cobrir lesnecessitats orgàniques.

GRUPS D’ALIMENTS

1. Farinacis (Hidrats de carboni, fècules...)
- Pa
- Pasta
- Llegums
- Patata
- Arròs
- Galetes

2. Verdures i Hortalisses

3. Fruites

4. Làctics- Llet
- Iogurts
- Formatge

5. Carnis (Aliments proteics)
- Carns i embotits
- Peix
- Ous

6. Oli i greixos
- Oli d’oliva
- Mantega
- Margarina
(...)

7. Aliments superflus
- Sucre
-Caramels
- Begudes refrescants
- Pastisseria i bolleria

La piràmide de l’alimentació equilibrada és un bon instrument visual que resumeix en una imatge les bases d’aquesta dieta.
Es un gràficque indica de forma senzilla el tipus d’aliments que són necessaris per portar una dieta equilibrada i la seva freqüència de consum més recomanable. No descarta cap aliment, només informa sobre laconveniència de restringir alguns d’ells a una ingesta ocasional i, per això, és una eina molt útil per al consumidor preocupat per fer de la seva alimentació una garantia de salut.
La forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dieta equilibrada
  • Dieta equilibrada
  • DIETA EQUILIBRADA
  • Dieta Equilibrada
  • Una dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • dieta equilibrada
  • Dieta Equilibrada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS