Catalunya emergent

Páginas: 8 (1763 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2010
CATALUNYA, PAÍS EMERGENT

Capítol I

1-
Com a grans xarxes de ciutats que tenen un gran potencial per evolucionar econòmicament. Cal dir que no necessàriament s’han de trobar al mateix país, sense anar més lluny en l megaregió on es troba Catalunya comença a Lió (França) i acaba a Alacant (Espanya). Aquestes megaregions es caracteritzen per tenir una població elevada i un PIB molt alt. Les3 megaregions més importants del món són:
Megaregió Població (2005) milions d’habitants. PIB (2005)bilions de dolars.
Greater Tokyo 55 2500
Boston-Washington 54 2200
Chicago-Pittsburg 46 1600

1b-
Per tal d’afavorir el creixement d’aquestes megaregions caldria que tots els governs tant l’estatal com (Govern d’Espanya) i els regionals (Generalitat) i els supraestatals (Govern UE), hauriend’incentivar i afavorir per mitjà de les seves polítiques econòmiques, la construcció i gestió de les infrastructures de transport, ja que vivim en un món tant globalitzat que per tal d’expandir-se és essencial tenir una bona porta d’entrada i sortida al món. En el cas d’Itàlia, on es troba una megaregió bastant important com la de Milà-Torí-Roma, s’està buscant una federalització ja que leszones italianes mes importants amb les tributacions d’impostos que reben n creixen. Per tal de suportar aquesta iniciativa de federalitzar-se presenten informes amb el cost que suporten per no estar-ho. Per tant arribem a la conclusió que una bona solució per a les megaregions seria que aquestes disposessin d’una pròpia agència tributària.



Capítol II i III
2-
Perquè durant el darrerlustre, el tràfic per mar entre aquests dos continents s’ha multiplicat per dos. Si a aquest fet li sumem que hi ha molts països asiàtics emergint i s’estan convertint en la fàbrica del món en el segle XXI a més quan s’ampliï el Canal de Suez, segons l’autor, la Mar Mediterrània pel que fa al transport marítim. En referència a Catalunya les seves oportunitats de creixement van lligades a aquestaglobalització perquè està situada en un punt geogràfic estratègic per tal de que entrin les mercaderies a Europa.

2b-
Perquè moltes empreses catalanes han vist l’oportunitat d’afincar-se al Marroc i algunes han arribat a grans acords pel que fa a la producció i per tant això pot suposar un gran muntant de negoci i flux marítim que suposaria una empenta a la nostra economia.

3-
La relació ésdiferent en quant a què quan ens trobem un tipus d’interès alt el tipus de canvi creix, però si en canvi, el tipus d’interès baixa ens trobem en què l’inflació creix. Considerem el tipus d’interès com el que cada país marca.



Capítol Iv
4-
Doncs Catalunya des de mitjans del segle XIX fins a l’any 1986, que va ser quan Espanya va entrar a la Comunitat Europea (CEE) que és el nom que teniaabans el que nosaltres coneixem com a Unió Europea (UE), bàsicament produïa els béns i serveis únicament per a Espanya ja que havia un fort proteccionisme de l’Estat.

4b-
A Catalunya si dividim les indústries en terços, trobem que 2/3 són pimes i 1/3 són grans empreses i multinacionals. En quant a la manera d’interactuar, normalment aquestes pimes són les que col•laboren amb les gransempreses. L’autor ens posa l’exemple d’aquesta col•laboració que té a SEAT i a una empresa que fa retrovisor com a protagonistes i explica la relació com ara la multa de 6.000€ per minut per falta de components si és per culpa de l’empresa petita.


Capítol V


5a-
Catalunya té una gran avantatge per la seva situació geogràfica.
A Barcelona, especialment, hi ha molta indústria i per tant podenacabar productes semielaborats i en conseqüència les multinacionals i pimes ubicades a Barcelona amb projecció a escala internacional poden donar-li sortida a aquests productes a altres continents, així s’estalviaria temps de viatge que és tradueix en estalvi de diners que tal i com està l’economia actualment és molt important i seria una bona manera de fer forts tots els clusters catalans que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya
  • ESTADO DE EMERGENCIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS