Familia

Páginas: 8 (1889 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
CFGS EDUCACIÓ INFANTIL
MP 01. INTERVENCIÓ AMB FAMÍLIES I ATENCIÓ A MENORS EN RISC SOCIAL
Mª Àngels Delgado

Activitats individuals
UF2. INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB FAMÍLIES
NF1. La Família

Concepte de família. Segons la OMS, altres definicions, definició teva.

Segons la OMS:

Els membres de la llar emparentats entre si, fins a un grau determinat per sang, adopció i matrimoni. El grau deparentalitat utilitzat per determinar els límits de la família dependrà dels usos, als quals es destinin les dades i, per tant, no pot definir-se amb precisió en escala mundial

Altres definicions:

Grup de persones format per una parella (normalment unida per llaços legals o religiosos), que conviu i té un projecte de vida en comú, i els seus fills, quan els tenen.

Conjunt d'ascendents,descendents i altres persones relacionades entre si per parentiu de sang o legal.

La meva definició:

La família són aquelles persones que formen part de la nostra vida, i que ens acompanyen durant el transcurs d’aquesta, i es dediquen a cuidar-nos, estimar-nos, donar-nos suport, etc. La família pot referir-se a la que tenim només naixem i també a la que anem creant a mesura que creixem.




Família desdel punt de vista jurídic

Des del punt de vista Jurídic, quina legislació coneixes que regula la família al nostre país?

La constitució


Resumeix els articles de la Constitució que es refereixen o regulen aspectes de la família. Creus que la nostra Constitució diferencia el matrimoni de la diversitat de famílies existents avui dia? Raona la resposta

Els pares han de prestar assistència de totordre als fills dins o fora del matrimoni, durant la seva minoria d'edat i en els altres casos en què legalment procedeixi.

Es garanteix el dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

Els poders públics asseguren la protecció social, econòmica i jurídica de la família.
Després d’haver mirat la Constitució he pogut veure que no s’aprofundeix massa en la diversitat deles famílies, i ara més que mai seria important que es tingués en compte degut a que vivim en una època de molts canvis, en les que han anat apareixent molts models de família.



Quines aportacions consideres interessants del nou Codi Civil català en quant a la família? Redacta alguns

Responsabilitat per despeses familiars:

Davant terceres persones, ambdós cònjuges responen solidàriament deles obligacions contretes per a atendre les necessitats i les despeses familiars ordinàries d’acord amb els usos i el nivell de vida de la família. En cas d’altres obligacions, en respon el cònjuge que les contreu.

Contingut:

En el règim de separació de béns, cada cònjuge té la propietat, el gaudi, l’administració i la lliure disposició de tots els seus béns, amb els límits que estableix la llei.Responsabilitat parental:

La nul·litat del matrimoni, el divorci o la separació judicial no alteren les responsabilitats que els progenitors tenen envers els fills d’acord amb l’article 236-17.1. En conseqüència, aquestes responsabilitats mantenen el caràcter compartit i, en la mesura que sigui possible, s’han d’exercir conjuntament


Titulars de la potestat parental:

Els progenitors, per acomplir les responsabilitats parentals, tenen la potestat respecte als fills menors no emancipats. La potestat parental es pot estendre als fills majors d’edat incapacitats prorrogant-la o rehabilitant-la.

Posa exemples de relacions de consanguinitat, de relacions d’afinitat i de relacions d’adopció.

Consanguinitat: Pares, avis, nets biològics.

Afinitat: La teva parella

Adopció: Pares adoptiusElabora una taula comparativa amb l’article de la “dona sota el franquisme” entre la situació de la dona en aquella època i la situació actual, comenta les diferències que trobis.


Família des del punt de vista antropològic.

Com s’entén la família des del punt de vista antropològic?

Antropològicament la família és considera com un fet social total, un microcosmos que representa a tota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La familia
  • La Familia
  • La Familia
  • La familia
  • La familia
  • La familia
  • Familia
  • Familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS