La union europea

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 37 (9113 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1 Brussel·les | Parlamento - Consejo - Comisión |
2 Estrasburgo | Plenarias del Parlamento |
3 Luxemburgo | Tribunal de Justícia- Tribunal de Cuentas - |
4 Frankfurt | Banco Central Europeo |
5 La Haya | Europol |

1.PER QUE ES CONCEP FORMAR LA UNIÓ EUROPEA

Després de la II Guerra Mundial, Europa va quedar devastada. Alguns europeus esperavenque en la reconstrucció d'Europa es formés un sol bloc sense fronteres. Però la idea es va trencar amb l’iniciï de la Guerra Freda, i també amb la desconfiança que encara inspirava Alemanya Occidental.

Dos francesos, Jean Monnet i el Ministre d'Afers exteriors Robert Schuman, creien que França i Alemanya podrien superar el seu antagonisme si existien incentius econòmics que estimulessin lacooperació. A Inicis del maig de 1950, Schuman va proposar la creació d'una autoritat comuna per a regular la Indústria del Carbó i l'Acer a Alemanya i França,, van signar l'acta el 18 d'abril de 1951 el Tractat de Paris els païssos: Alemanya Occidental, Bèlgica, Itàlia, Luxemburg, Holanda i França, es va crear la Comunitat Econòmica del Carbó i de l'Acer. En 1955, en Messina, Itàlia, els ministresd'afers exteriors dels 6 estats de la CECA, es van esforçar per una major integració econòmica. Va arribar al Tractat de Roma, el 25 de març de 1957 es crea la Comunitat Econòmica Europea i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (EURATOM).

SÍMBOLS DE LA UNIÓ EUROPEA.

A/-.LA BANDERA EUROPEA
La bandera de la Comunitat es de forma rectangular i de color blau, té al centre un cercle de12 estrelles daurades de cinc radis cada una, les seves puntes no es toquen. Les estrelles no representen als Estats membres, es tracta d'una xifra simbòlica, que un dels seus significats és l'atribució del 12 a la perfecció.

B/-.L'HIMNE EUROPEU.
Es la música del preludi de la “Oda a la alegria” del quart moviment de la Novena Simfonia de Ludwing van Beethoven. L'himne europeu s'utilitzen lesinstitucions comunitàries en totes les circumstàncies adients.

C/-.L'EURO.
L'Euro es la moneda única europea que va entrar en circulació l'1 de gener de 2002 i que va substituir les antigues monedes nacionals en dotze països de la Unió Europea: Bèlgica, Alemanya, Grècia, Espanya, Francià, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Àustria, Portugal, Finlàndia. La resta s'aniran incorporantsegons les seves circumstàncies econòmiques i polítiques.

D/-.EL PASSAPORT EUROPEU.
El passaport europeu es un passaport nacional on a les seves tapes, de color bordeus-malva, figura la paraula “UNIÓ EUROPEA”, seguit del nom de l'Estat que emet el passaport.

1-

2.PRINCIPALS ETAPES DE CONSTRUCCIÓ D'EUROPA.

2.1.CREACIÓ DE LA CE 1967
Les 3 comunitats CEE, CECA i EURATOM es van fusionardonant origen al Comunitat Europea en 1967. Creació, d'una comissió, i consell de ministres i un parlament Europeu
En termes econòmics, el Tractat de la CEE va establir un termini de 12 anys per a l'eliminació de les barreres comercials, la implantació d'un taxa comú per a les importacions de la resta del món i la creació d'una política agrícola adjunta.

2.2. AMPLIACIÓ DE LA CE 1973
El 1 degener de 1973 van ingressar Dinamarca, Regne Unit i Irlanda. Noruega va ser rebutjada. Grècia ingrés en la CE en 1981 i, després de 8 anys de negociacions, en 1986 van ingressar Espanya i Portugal.
Estats membres:Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i Països Baixos.
Nous Estats membres: Dinamarca, Irlanda i Regne Unit.

2.3. MERCAT ÚNIC EUROPEU 1980
En 1980 va ser la marxa cap a laposada en pràctica d'un mercat únic (precedit pel pla Werner, “ecu” per a frenar la inflació). En la cimera de Milà, la Comissió va proposar un termini de 7 anys per a eliminar barreres comercials entre els seus membres. El consell europeu va aprovar el pla i el propòsit d'arribar-hi a el 1 de gener de 1993, va accelerà les reformes en la CE i va incrementar la cooperació i la integració entre...
tracking img