Libro bob marley resumen por capítulos (catalán)

Páginas: 11 (2626 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
Misty Morning (Matí boirós): En aquest capítol, Timothy White, l’escriptor del llibre, ens parla d’una jove de dinou anys que té el seu primer fill anomenat Rober Nesta Marley. Cedella, més coneguda per Ciddy, és aquesta joveneta. D’una aventura amorosa amb el capità Norval Marley té a Robert, “Bob”, Nesta Marley el dimarts 6 de febrer de 1945, a Nine Miles. Omeriah, el seu pare l’avisa de queaquella relació no li convé però tot i això ella no li fa cas. Als pocs mesos Norval se’n va anar a Kingstown per qüestions de treball i Ciddy es veu obligada a espavilar-se per pujar el seu fill amb l’ajuda d’Omeriah i Yaya, els avis de Bob. Bob és un jovenet molt curiós. Omeriah sempre li explicava històries i llegendes locals d’allò més fascinants, Bob mai en tenia prou.

Bad Card (Cartadolenta): Bob segueix creixent i vista la mala educació que hi havia al poble, Ciddy decideix que Bob ha de passar una temporada a Kingstown. Cedella no podia marxar de Nine Miles així que un vella cosina es va ocupar de Bob, més habitualment cridat com a Nesta per la seva mare. La cosina, una “higgler”, venedora de productes del camp a la ciutat, va viatjar amb autobús juntament amb Bob. Allí Norval,aprofitant un moment de distracció, agafa a Bob i s’escapa. Ciddy no rebia cap carta ni res, la primera i única notícia que va tenir només va ser pura casualitat. Maggie James i Merle, unes altres “higglers” del poble, va veure a Bob a Spanish Town Road. Merle, va assegurar que Bob li va dir una direcció, el carrer Heywood. Ciddy, acompanyada de Merle, van a buscar a Bob on el troben en una casaon viu Miss Grey, una altra dóna de Norval. Ciddy s’entorna a casa amb Bob. Ciddy es fa intima de Toddy Livingston, pare de Bunny, un amic de Bob, i tenen la genial idea d’anar a viure tots quatre junts a Kingstown on tenen pensat fer una “ronería”.

Pass it On (Passa’l): En primera instància, Ciddy viatja a Kingstown sola per treballar. Bob, des de la seva tornada de Kingstown, era mésentremaliat i més independent. Bob estava a càrrec d’Omeriah, una gran icona per a ell. Quan Bob viatja a Kingstown amb la seva mare, Toddy i Bunny, les coses canvien, ara són una família. En aquest capítol, Ciddy talla tota mena de futures relacions que podes tenir amb Norval.

Small Axe (Petita destral): Després d’una llarga estància a una casa prestada per un amic de Ciddy, Bob i la seva “família” esvan traslladar a Tench Town, un barri pobre i problemàtic de la capital. El lloguer era barat però a Ciddy li preocupava que Bob baixes el seu rendiment acadèmic. Bob amb catorze anys va estudiar a Model Private School. Ciddy va decidir de que Bob fos aprenent de soldador, però ell s’hi va negar. Era un ofici dur i poc recompensat econòmicament. Bob tenia clar que volia ser cantant, com també hovolia ser Bunny. Bob, després de ser refusat per varis discogràfics, va trobar-se per casualitat amb Kong, que li va donar una oportunitat. Va gravar la seva primera maqueta gràcies a Kong. Kong li va comprar les cançons per tant sols 20 lliures i va donar un vinil a Bob.

Who Feels it, Knows it (Qui ho sent, ho sap): Bob Marley va accedir provisionalment a fer d’aprenent de soldador, on,soldant, es va clavar estella d’acer per no portar les ulleres protectores. Per sort Bob es va recuperar. Ciddy va tenir una filla amb Toddy, Claudette, anomenada carinyosament Pearl per la seva mare. Bob, va fer 5 cançons més amb Kong, però al no pagar-li les dos últimes, Bob va trencar la seva relació amb Kong. Bob va formar un petit grup, juntament amb Bunny i Peter McIntosh, més conegut per PeterTosh. Bob volia donar-li un ambient més professional al grup i va aconseguir instruments. Bob va voler que el grup, primer anomenat els Teenagers i després Wailers, tingues un so vocal de Nova Orleans, així que va contractar a Beverly Kelso i Cherry Green per cantar els cors. Van treballar i després exposar la seva feina a Joe Higgs, un cèlebre cantant jamaicà. Higgs va quedar sorprès, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "Libro de bob" resumen
  • Resumen Libro Catalan
  • Resumen libro ubuntu de bob nelson
  • Bob marley
  • Bob marley
  • bob marley
  • bob marley
  • Bob Marley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS