Ntic

Páginas: 8 (1928 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2012
La construcció de models és un fenomen cognitiu natural. En trobar-se amb fenòmens desconeguts, els éssers humans comencen a construir de manera natural teories sobre aquests fenòmens com a part essencial del procés de comprensió.
• La construcció de models ajuda a fer conjectures, comprovar i inferir hipòtesis i una gran quantitat d’habilitats cognitives importants.
• Construir modelsrequereix que els estudiants articulin un raonament causal,que és la base de la majoria de models de canvi conceptual.
• Construir models porta a un nivell més alt de compromís conceptual, important premonitor del canvi conceptual (Dole i Sinatra, 1998).
• Construir models té com a conseqüència la construcció d’artefactes cognitius (models mentals) mitjançant la construcció d’artefactes físics.
• Quanels estudiants construeixen models, són propietaris del coneixement. La propietat de l’estudiant és important per a la construcció de significat i de coneixement. Quan són propietaris de les idees, els estudiants
volen posar més esforç, defensar les seves posicions i raonar de manera efectiva.

Per tal que hi hagi aprenentatge significatiu s'ha d'atribuir un significat a un nou contingut. Hi had'haver:
Assimilació: Vol dir que s'ha d'enganxar a les idees prèvies de l'alumne (coneixement previ que actua com ancoratge).
Acomodació: Dintre les estructures mentals.
L'aprenentatge significatiu és la base de nous aprenentatges significatius.



Per tal de confirmar el que Jonassen ens diu: “el  procés de solució d’un problema és trobar allò desconegut”, l'aprenent primer de tothaura d'aprendre a engegar l'ordinador i a saber obrir i tancar els programes, ja que mai ha fet servir aquest aparell, un cop dins del programa skype, se li ensenyarà com fer-lo servir.
Estructuració: Es tracta d'un problema ben estructurat ja que requereix l'aplicació d'un determinat nombre de conceptes sota una situació problemàtica restringida. Es parteix d'un problema ben definit, unobjectiu conegut i un grup restrictiu d'operadors lògics.
Complexitat: El nivell de complexitat, en principi no és massa elevat implicant un conjunt restringit de factors o variables que la psicopedagoga haura de guiar al l'alumne al llarg del procés d'ensenyament i aprenentatge.
Especificitat del camp: Situat: el problema està situat en un context i situació determinada. ’
Ja hem iniciat sessió,i us preguntareu, què he de fer per trucar. Tot seguit els passos per agregar un contacte i poder parlar amb ell o ella.
1. Ens dirigim a “Afegir o buscar un nou contacte a Skype”.
2. Un cop dins, cerquem el nom, o si el sabem, el nom d’usuari de la persona que volem agregar.
3. Enviem la sol·licitud d’amistat i esperem a ser acceptats.
4. Un cop ens han acceptat apareixerà el nom de lapersona que hem agregat a una llista de la pàgina d’inici.
Si volem realitzar una trucada hem de clicar dues vegades al nom de la persona amb qui volem parlar, i a continuació iniciem la trucada. Si no volem o no podem trucar per diversos motius, podem fer servir l’Skype com a programa de xat.

Com realitzar una trucadaExisteixen diverses maneres de cridar a un contacte:Selecciona un usuari de lallista de contactes i fes clic en el botó verd per cridar . Segons com hagis configurat les teves preferències, pots fer doble clic en l'usuari en la llista de contactes o en els resultats de la cerca.Com atendre una trucadaSi algú et crida, escoltaràs el timbre del telèfon i en la teva pantalla apareixerà una finestra flotant de trucada.Fes clic a “Contestar” per acceptar la trucada o a “Rebutjar”per no atendre-la. Quan atenguis una trucada, s'iniciarà una conversa de veu bidireccional i es veurà la durada de la trucada. Qualsevol de les parts pot finalitzar la trucada quan ho desitgi fent clic en el botó vermell “Penjar”.
c. Petit mapa conceptual que mostri on se situa l’activitat realitzada en relació a les possibilitats de les TIC i l’aprenentatge significatiu (és a dir entre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ntic
  • Ntic
  • Ntic
  • Ntic
  • Ntic
  • Ntic
  • ntic
  • Ntic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS