Treballant com a educadora o educador social

Páginas: 11 (2654 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
TREBALLANT COM A EDUCADORA O EDUCADOR SOCIAL
ÍNDEX

INTRODUCCIÓ PÀGINA 1

FITXA TÈCNICA DEL LLIBRE PÀGINA 2

RESUM DEL LLIBRE PÀGINA 3-5

COMENTARI DE TRES IDEES O FRASES DEL LLIBRE PÀGINA 6-8

RELACIÓ DEL LLIBRE A LA NOSTRA
FUTURA PROFESSIÓ PÀGINA 9

COMENTARI CRÍTIC PERSONAL PÀGINA 10

INTRODUCCIÓ

Com a estudiant del CFGS d'Integració Social, en el crèdit 2d'Atenció a les Unitats de Convivència, s'ha pensat oportú realitzar aquest treball del llibre “Treballant com a educadora o educador social” , posteriorment es presenta la fitxa tècnica.
El treball consta de quatre punts; el primer punt exposa un resum del llibre, el segon és un comentari d'algunes idees i frases del llibre, el tercer punt intenta aplicar el llibre a la nostra futura professiócom a Integradors Socials i per acabar he realitzat un comentari crític personal del llibre.
El treball ha sigut elaborat amb les opinions personals que hem suscitava cada un dels temes tractats, el punt més objectiu del treball és el punt primer ja que ha sigut realitzat de manera resum.
El meu objectiu alhora d'elaborar el treball ha sigut el d'expressar les idees amb la major claredatpossible, així el meu propòsit és el de facilitar la lectura del meu treball. Espero que així sigui.

FITXA TÈCNICA

“Treballant com a educadora o educador social”



Autor: SEDÓ,CARLES.
Editorial: Edicions Pleniluli
Any edició: 2001
ISBN: 84-89467-10-2
Pàgines: 127
País: Espanta
Idioma: català

RESUM DEL LLIBRE

Aquest llibre és tot un recull de l'experiència i coneixement del quedisposa l'autor, sobre la figura de l'Educador Social. Comenta l'autor a la introducció que aquesta publicació intenta anar en la línia d'una formació útil per a la pràctica professional, i així ho he vist. El llibre consta de quatre blocs, el quals enfoquen de manera general quatre temàtiques referents a la professió de l'ES.
Per començar, d'una manera força esquemàtica i tècnica s'explica elque és en si un Educador Social. La tasca que exerceix, una tasca en que té molt a dir tot el relacionat amb el cor. Situa i explica com neix la figura de l'ES, també dóna els arguments per pensar que aquesta feina val la pena i es necessària. Es presenten unes categories que classifiquen els diferents espais d'intervenció de l'ES, ja que aquest pot treball realitats amb diferències significatives.L'ES queda ubicat en diferents medis, no és el mateix treballar en una institució tancada o al carrer, com també no és el mateix la visió de la utilitat de la intervenció educativa per part de la població destinatària de la seva intervenció. No es realitza la mateixa intervenció en un cas d'un usuari que fa la demanda personalment com en un altre que ve imposada per les forces judicials. En aquestsentit el llibre parla de l'educador de carrer. Les característiques que diferencien aquesta professió d'altres fa notable que aquest llibre sigui necessari per al futur professional. L'ES és un professional de pell, com diu l'autor. És una diferència molt clara amb d'altres professions. La població diana amb qui treballa són persones, individus concrets, famílies, grups o la comunitat engeneral, en tot cas hi ha el factor dels sentiment.
En un altre bloc del llibre s'enfoca una aproximació al què les usuàries i usuaris poden pensar de la figura de l'ES. Per a començar a explicar aquest pensament, l'autor comenta un fet que es força important tenir-ho en compte. Les nocions com d'allò que és “normal” o del contrari és “patològic” poden ser enteses de forma contrària a com les entén quino està en conflicte social. Quan es parla del carrer, de persones que el carrer ha sigut un pes important alhora de construir la seva personalitat, hem de tenir en compte les diferències que existeixen entre l'usuari i l'ES. Hi han diferents maneres de veure la vida i de viure-la també. L'ES ha de conèixer la forma de vida dels usuaris per tal de poder adaptar-se. Ha de saber que el contacte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • treballant com a educadora o educador social
  • EDUCADOR COMO PROMOTOR SOCIAL
  • Treballant Com Educador Social1
  • Acto Educativo como Acto Social
  • el sistema educativo como subsistema social
  • como educar
  • Com educativa
  • Educador Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS