Unidad didàctica conciencia humana

Páginas: 8 (1930 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
Unitat didàctica competencial
La consciència humana:
Un fenòmen complex
[pic]
Màster en Formació del Professorat de Secundària

Assignatura: (10745) Complement específic de l’especialitat 1
Professor: Lourdes Torres Roig.
Alumne: Joan Escandell Salvador -41461750h-

Índex

1. Introducció i justificació de la UD
1. Títol de la UD i justificació
2. Contextualització2. Contribució de la UD a les competències bàsiques
3. Objectius didàctics
4. Continguts.
1. Conceptuals
2. Procedimentals
3. Actitudinals
5. Estratègies metodològiques.
1. Temporalització.
2. Organització de l’espai
6. Activitats E-A (Quadre resum)
7. Criteris d’avaluació i qualificació
8. Atenció a la diversitat.9. Bibliografia
10. Annexos
• Avalaució inicial
• Rúbrica avaluació part coavaluada

1. Introducció i justificació de la UD

1. Títol de la Unitat Didàctica i Justificació
Títol de la UD: La Consciència humana: un fenòmen complex.
Per a elaborar aquesta UD, corresponent a l’assignatura optativa de Psicologia, m’he basat en els continguts del llibre de text: Psicologia.Batxillerat, publicat per l’editorial McGraw Hill i coordinat per José Antonio Alonso Garcia. Per a completar una proposta més competencial, també he seleccionat continguts dels diferents blocs del currículum de psicologia, fins a construir una unitat didàctica, que al meu parer agrupa continguts molt diferents.

Precissament aquest és l’efecte que buscava i que conforma el punt fort de la UD: lapresència de continguts amb un important pes conceptual i un alt grau de complexitat i abstracció, d’acord al nivell educatiu en que s’imparteix aquesta UD. Exemple d’aquest tipus de continguts poden ser tots els referits a la naturalesa i característiques de la consciència humana i la seva relació amb la identitat humana.

També he buscat la inclusió d’un altre tipus de continguts de caire mésprocedimental, com poden ser per exemple el contacte amb les diferents tècniques de investigació i registre de la son humana, o els procediments per a la interpretació dels somnis des del punt de vista psicoanalític.

Finalment, he procurat una forta presència de continguts de caire actitudinal, a través del tractament del consum de drogues i la seva relació amb els estats alterats de consciència,estimulant presses de consciència i de posició davant el repte global que plantegen les drogues als nostres joves. També, gràcies a la flexibilitat que ens permet la materia de psicologia per a tractar precissament aquests temes transversals, s’ha intentat incloure, sempre que ha estat possible, la reflexió dels propis estudiants sobre ells mateixos i les seves experiències com a activitat docent.2. Contextualització
La docència d’aquesta assignatura, s’enmarca al 2on curs de batxillerat, i correspon a l’assignatura optativa de Psicologia. L’assignatura disposa de 4 sessions a la semana de classe de 55 minuts de duració.
Aquesta UD està pensada per impartir-se durant la docència del segon trimestre, ja que requereix que els alumnes ja estiguin familiaritzats amb alguns contingutsinicials que es tracten en psicologia, com poden ser, la història de la psicologia, els models i paradigmes en psicologia, les tècniques d’investigació en psicologia i les diferents escoles psicològiques.
Cal destacar, que per a orientar la docència, és necessari tenir en compte que els alumnes s’enfrentaran a la selectivitat a finals de curs, i això condiciona l’estat emocional i la disposició delsalumnes.
L’assignatura de psicologia, en no entrar en la selectivitat, hauria de buscar una metodologia que fomenti la participació a classe, però que no suposi més càrrega curricular a uns alumnes que ja estan sobrecarregats.

2. Contribució de la UD a les competències bàsiques
En la concepció i planificació d’aquesta UD, he tractat d’aconseguir que els alumnes assoleixen els conceptes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unidad Didáctica: el cuerpo humano
  • Unidad didactica el cuerpo humano
  • Unidad Didáctica El Cuerpo Humano
  • Unidad Didactica El Cuerpo Humano y Sus Cuidados
  • La conciencia humana
  • La conciencia humana
  • Unidad Didactica El Cuerpo Humano
  • Unidad Didactica Del Cuerpo Humano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS