Inteligencias

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 26 de abril de 2011
Comparació de les 8 competències bàsiques amb les 8 intel·ligències

La competència de comunicació lingüística i audiovisual és la capacitat de saber comunicar oralment, per escrit i amb llengüesaudiovisuals, així com la gestió de la diversitat de les llengües. Amb aquesta definició és fàcil relacionar-la amb la intel·ligència lingüística la qual és la capacitat per utilitzar amb claredat leshabilitats relacionades amb el llenguatge oral i escrit, així com aspectes relacionats amb l’estructura del llenguatge i dels sons i els significats. L’única diferencia que s’observa és que lacompetència preveu la diversitat de les llengües (plurilingüisme i interculturalitat) i la intel·ligència no fa cap menció al respecte.

La competència artística i cultural es refereix a la comprensió ivaloració critica de diferents manifestacions culturals i artístiques i es pot relacionar amb la intel·ligència musical ja que aquesta diu percebre, transformar i expressar formes musicals , peròtambé amb la intel·ligència visió-espacial perquè és en aquesta on es percep la informació gràfica que menciona la competència.

La competència del tractament de la informació i competència digital espot relacionar amb la intel·ligència visió-espacial perquè les dues intenten tractar la informació , malgrat que una es visualment i l’altre en general.

La competència matemàtica es pot relacionaramb la intel·ligència lògica matemàtica, ja que les dues intenten resoldre problemes matemàtics i desenvolupar hipòtesis i operacions.

La competència d’aprendre a aprendre te relació amb laintel·ligència intrapersonal ja que les dues mencionen la autoestima , coneixement propi i la autodisciplina. La diferencia es que la competència es refereix a l’aprenentatge i la intel·ligència en actuar enacord amb el coneixement d’un mateix.

La competència d’autonomia i iniciativa personal pot anar lligada a dos intel·ligències. La primera es la corporal-cineasta perquè té la capacitat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La inteligencia
  • Inteligencia
  • Inteligencia
  • la inteligencia
  • Inteligente
  • Inteligencia
  • inteligencia
  • inteligencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS