Nuevas tecnologías aplicadas a la educación

Páginas: 53 (13154 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2010
TEMA 1:
LA SOCIETAT I L’EDUCACIÓ DEL SEGLE XXI

1.1. Les TIC

Quan es parla de les TIC es fa referència a la incorporació dels ordinadors a les diferents activitats productives, de creació i de lleure, això està canviant la societat.
Per tant, les TIC són aquest conjunt de tecnologies basades en la microelectrònica, la informàtica i les xarxes de comunicació.

Les TIC es materialitzen ennombrosos dispositius i programes que van dels ordinadors personals als telèfons mòbils, passant per internet. Les TIC faciliten la comunicació entre persones i l’accés a gran quantitat d’informació en forma digital.

A les TIC també se’ls diu Noves Tecnologies. TIC és l’acrònim de Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Aquestes agrupen un conjunt d’elements, generalment aparells iprogrames necessaris per gestionar la informació.

Un altre concepte de Noves Tecnologies és Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació, l’ús d’aquestes tecnologies, és entès tant com a recursos per a l’ensenyament, com mitjà per a l’aprenentatge, com mitjans de comunicació i expressió, com objecte d’aprenentatge i reflexió.

Si durant la revolució industrial les fàbriques eren el principal motorde creació de riquesa, a l’emergent societat de la informació aquest rol el tenen les xarxes de comunicacions i la capacitat intel·lectuals dels ciutadans per transformar la informació en coneixements.

1.2. La societat de la informació i l’educació

La nostra societat experimenta canvis profunds:
A part dels canvis sociopolítics, la nostra societat es troba immersa en un procés de canvi a unaltre nivell. 

Vivim en un context canviant:
Els progressos que les tecnologies de la informació i de la comunicació han experimentat en la darrera dècada, estan ocasionant un canvi tan important en la manera d’accedir, manipular i transmetre la informació, que alguns autors han considerat que ens trobem en mig d’una revolució que està donant lloc a l’Era de la informació o l'Era digital.La societat de la informació no té una definició única, aquesta és un estadi de desenvolupament social caracteritzat per la capacitat dels seus membres per obtenir, compartir qualsevol informació, instantània, des de qualsevol lloc i de la manera que es prefereixi.

La societat de la informació afecta a les nostres vides, a la nostra manera de pensar, d’actuar, a l’economia, etc.

La societatde la informació constitueix la mutació més important que estan experimentant les societats occidentals des de la revolució industrial. Els canvis, afecten la manera de treballar de la majoria de la població i l’objecte de producció i, simultàniament, la manera com ens relacionem entre nosaltres, la manera com aprenem i què aprenem, la manera com accedim a la cultura i a quina cultura accedim. Ensuma, el que està variant és la nostra manera de viure.

L'educació té un paper decisiu:
Cada societat ha de preparar les persones que viuen en ella per a que estiguin en condicions d’aprofitar el que ella els proporciona, per a millorar la seva qualitat de vida i les condicions de convivència amb la resta de ciutadans.

"En certa manera, l'educació es veu obligada a proporcionar les cartesnàutiques d'un món complex i en perpetua agitació i, al mateix temps, la brúixola per a poder navegar per ell."
Comissió internacional sobre l'educació pel segle XXI, 1996

Ens hem de plantejar l’ensenyament també des d’aquest món, és necessari conèixer-lo. És un aprenentatge necessari.

Els nens hauran d’aprendre a llegir i escriure a través de sons i imatges. Cal educar als ciutadans no nomésper aprendre a utilitzar sinó que també perquè tinguin els fonaments.

Actualment, es demana als mestres que facin les classes a través de pantalles i no de pissarres. El Govern demana canvis. Els nens des de ben petits han de començar a aprendre a utilitzar els ordinadors. Hi ha moltes persones que en el seu àmbit ja treballen i saben molt d’ordinadors, més que els propis mestres.

Hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • las nuevas tecnologías aplicadas en la educación
  • Nuevas Tecnologias Aplicadas A La Educación
  • Las Nuevas Tecnologias Aplicadas A La Educacion
  • Las nuevas tecnologías aplicadas a la educación
  • Nuevas tecnologías aplicadas a la educación social
  • Las nuevas tecnologías de información y comunicación, aplicadas a la educación superior
  • Nuevas tecnologias aplicadas a la educación
  • Nuevas tecnologías aplicadas a la educación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS